5 Sep

2019. szeptember 5-én Takács Tivadar ideiglenes ügyvivő és Dr. Grafjódi István külgazdasági attasé látogatást tettek a Peshawar-i Dost Alapítványnál, ahol részt vettek az intézménynél szervezett Teqball bemutatón.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium még 2019 áprilisában adományozta a magyar innováción alapuló játékszert a hátrányos helyzetű gyermekekkel illetve kábítószerfüggő fiatalok kezelésével foglalkozó non-profit szervezetnek. (Előzmény: https://iszlamabad.mfa.gov.hu/news/magyar-sportdiplomaciai-delegacio-latogatasa-pakisztanban.)

Az ideiglenes ügyvivő kezdőrúgásával induló bemutatót követően az intézmény vezetése ismertette az iszlámábádi nagykövetség képviselőivel a Dost Alapítvány további elképzeléseit a Teqball asztal szélesebb körű bemutatása és népszerűsítése érdekében. Takács Tivadar örömének adott hangot, hogy az alapítvány fiataljai körében ilyen népszerű a játék és kérte a szervezőket, hogy az intézmény további terveit illetően maradjanak kapcsolatban és egyeztessenek a nagykövetséggel.

 

Pakisztáni játékosok Teqball bemutatója: