22 Feb

2019. február 22-én Szabó István nagykövet találkozott Abdul Razak Dawood kereskedelmi, textil-, ipari termelési és beruházási miniszterelnöki tanácsadóval. A megbeszélésen részt vett Dr. Grafjódi István külgazdasági attasé is.

A nagykövet tájékoztatta pakisztáni tárgyalópartnerét, hogy a Magyar-Pakisztáni Gazdasági Vegyes Bizottság (GVB) nyitóülése dátumában megegyeztek a felek, arra 2019 szeptemberében fog sor kerülni Budapesten. Szabó István hangsúlyozta, hogy Magyarország tartalmas találkozót kíván szervezni, ezért a nagykövetség a lehető leghamarabb meg akarja kezdeni annak előkészítését. A nagykövet emellett jelezte a miniszterelnöki tanácsadónak, hogy hazánk kész támogatni Pakisztán céljait a mezőgazdaság területén, ahol hazánk fejlett technológiával rendelkezik és a kutatás eredményei is kiemelkedőek.

A miniszterelnöki tanácsadó elmondta, hogy megvizsgálja a magyar felajánlást, tekintettel arra, hogy a pakisztáni mezőgazdaság fejlesztésének egyik kiemelkedő célja az exportképes termékek előállítása.