19 Feb

2021. február 19-én sajtótájékoztatóra került sor a Peshawar-i Qayyum Sportkomplexum és Stadionban a Pakisztáni Teqball Szövetség (Pakistan Teqball Federation) megalakulása alkalmából, amire Magyarország Iszlámábádi Nagykövetsége is meghívást kapott.

Takács Tivadar ideiglenes ügyvivő az eseményen elmondta, hogy Magyarország mindig is úttörő szerepet töltött be a sportinnováció területén, aminek egyik legújabb eredménye a Teqball asztal, amely 2012-ben indult világhódító útjára. Az elmúlt kilenc év alatt 97 nemzeti szövetség és több mint 2000 klub alakult világszerte, valamint már három kontinentális olimpiai szövetség (OCA, ANOCA, ONOC) is elismeri a játékot sportként, így jó úton halad, hogy hivatalos olimpiai sportággá váljon.

Mian Absar Ali, a Pakisztáni Teqball Szövetség elnöke elmondta, hogy a Nemzetközi Teqballszövetség (International Teqball Federation – FITEQ) 60 Teqball asztalt ajánlott fel szervezetének, amik használatbavételével hamarosan a pakisztáni fiatalok is megismerkedhetnek a játékszerrel. Kiemelte, hogy egy egész Pakisztánra kiterjedő hálózat létrehozását tervezik a minél több tehetség felfedezése érdekében, akik majd nemzetközi versenyeken is összemérhetik tudásukat más országok csapataival.

Murad Ali, a Qayyum Sportkomplexum és Stadion vezetője örömének adott hangot, hogy Peshawar és egyben Khyber Pakhtunkhwa tartomány legnagyobb multifunkciós központja egy újabb sportággal bővíthette kínálatát a sportolni kívánó pakisztáni fiatalok számára.

A sajtótájékoztatót követően pakisztáni Teqball játékosok mutatták be a játékot a média képviselőinek és az érdeklődőknek.