19 Oct

2018. október 19-én Magyarország Iszlámábádi Nagykövetsége nemzeti ünnepi fogadást szervezett, aminek témáját az 1956-os forradalom és szabadságharcról való megemlékezés mellett a magyar konyhaművészet szolgáltatta. A fogadás fővendége Muhammad Faisal Vawda vízügyi szövetségi miniszter, míg a díszvendég Khusro Bakhtiar tervezési, fejlesztési és reformokért felelős szövetségi miniszter voltak.

Szabó István nagykövet beszédében bemutatta az 1956-os forradalom jelentőségét és köszönetet mondott Pakisztánnak, amiért a szabadságharc bukása után szolidaritást vállalt hazánkkal és a magyar emberekkel, valamint támogatta az ENSZ határozatát, amely elítélte a szovjet katonai inváziót és a kommunista megtorlást.

A fejlődő kétoldalú kapcsolatok terén kiemelte a Stipendium Hungaricum állami ösztöndíjprogramot, valamint a MOL helyi leányvállalatának Pakisztán gazdaságában betöltött jelentőségét. Egyúttal megköszönte a vállalatnak, hogy támogatásával hozzájárult a magyar nemzeti ünnepi fogadás megvalósításához.

Muhammad Faisal Vawda a pakisztáni kormány és emberek nevében gratulált a magyar nemzeti ünnep alkalmából és jelezte, hogy a magyar-pakisztáni együttműködés további erősítésére van szükség.

Az eseményen felszolgált ételeket – együttműködve a rendezvénynek helyet adó Serena Hotel stábjával – a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség négy fős delegációja készítette el, nagyrészt magyar alapanyagok felhasználásával.

További információ: