23 Oct

2019. október 23-án az iszlámábádi nagykövetség nemzeti ünnepi fogadást szervezett, ahol az 1956-os forradalom és szabadságharcról való megemlékezést Roby Lakatos és együttese fellépése tette még emlékezetesebbé. A fogadás fővendége Muhammad Azam Khan Swati parlamenti ügyekért felelős szövetségi miniszter, míg a díszvendég Berislav Gašo, a MOL ügyvezető alelnöke voltak.

Szabó István nagykövet beszédében bemutatta a 30 éve történt rendszerváltás jelentőségét, beszélt a kétoldalú kapcsolatok jelentősebb elemeiről, valamint kitért a fejlődő kereskedelmi és gazdasági kapcsolatokra, kiemelve a Pakisztánban 20 éve jelenlévő MOL szerepét. Egyúttal megköszönte a vállalatnak és a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványnak, hogy támogatásukkal hozzájárultak a fogadás megvalósításához.

Muhammad Azam Khan Swati a pakisztáni kormány nevében gratulált a magyar nemzeti ünnep alkalmából, és példaként hozta fel a MOL pakisztáni sikereit a többi magyar és nemzetközi cég illetve befektető számára.

Roby Lakatos világhírű hegedűművész és együttesének fellépése kuriózumnak számított Iszlámábád kulturális életében. A hat fős zenekar koncertje hatalmas sikert aratott a 450 fős vendégsereg körében.

A PTW Word híradása a nemzeti ünnepi fogadásról: