14 Mar

2019. március 14-én Szabó István nagykövet fogadta Mehnaz Akber Aziz képviselő asszonyt, a Magyar-Pakisztáni Parlamenti Baráti Tagozat új vezetőjét.

A nagykövet hangsúlyozta, hogy fontosnak tartja kapcsolatok erősítését a két ország parlamentjei közötti együttműködésének területén is. Emellett beszámolt a nagykövetség elmúlt években megvalósított kulturális eseményeiről, a Pakisztán energiaszükségletének 14%-át adó MOL Pakistan tevékenységéről és a szeptemberben Budapesten megrendezésre kerülő gazdasági vegyes bizottsági ülésről. Kiemelte a kétoldalú kapcsolatok zászlóshajó projektjének számító Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramot, amelynek keretében évente 200 pakisztáni hallgató kezdheti meg felsőoktatási tanulmányait Magyarországon. A misszióvezető jelezte, hogy jelenleg egy Alumni csoport létrehozásán dolgozik a nagykövetség, a hazánkban végzett pakisztáni diákokkal való kapcsolattartás érdekében.

A képviselő asszony elmondta, hogy segíteni kívánja a nagykövetség kezdeményezéseit, valamint fontosnak tartja a magyar-pakisztáni kapcsolatok láthatóságának növelését, aminek érdekében a baráti tagozat időközönként hírlevél kiadását tervezi.