12 Oct

2018. október 12-én Szabó István iszlámábádi nagykövet udvariassági látogatást tett Shehryar Afridi belügyi államminiszternél, hogy tájékoztassa a minisztert a kétoldalú kapcsolatok legfontosabb témáiról.

A magyar nagykövet a megbeszélés során kiemelte a MOL helyi leányvállalatának (MOL Pakistan) pakisztáni energetikai piacon betöltött szerepét, valamint a Stipendium Hungaricum ösztöndíjas programot, amelynek keretében évente 200 pakisztáni diák kezdheti meg felsőoktatási tanulmányait Magyarországon. Szabó István a legjelentősebb projektek mellett kitért az ígéretesen alakuló vízügyi, erdészeti, fatelepítési együttműködésre, a mezőgazdasági, élelmiszer-feldolgozó ipari és agrártechnológiai területeken lévő lehetőségekre.

A belügyi államminiszter megköszönte a magyar nagykövet tájékoztatását és támogatásáról biztosította a misszióvezetőt a bilaterális kapcsolatok fejlesztését célzó erőfeszítéseit illetően.

A találkozóról beszámolt a The Express Tribune is: https://tribune.com.pk/story/1828358/1-hungary-pakistan-agree-strengthen-ties/