24 Sep

2019. szeptember 24-én az iszlámábádi Marriott Hotelben megalakult a „Mondj nemet a műanyag hulladékra” konzorcium, a Miracles Trust-tal együttműködve. A konzorcium víziója műanyag hulladék mentes Pakisztán, és e cél elérése érdekében számos intézkedést jelentettek be. Az esemény fővendégei Zartaj Gul éghajlatváltozással foglalkozó szövetségi miniszter és Malik Amin Aslam klímaügyi miniszterelnöki tanácsadó volt.

Az iszlámábádi nemzetközi közösség magas rangú képviselői mellett Szabó István nagykövet és a magyar nagykövetség több tagja is részt vett a rendezvényen, ahol Szabó Emília mutatta be az újrahasznosított műanyag termékeket a külképviselet kollégáinak segítségével.

Szabó Emília hangsúlyozta, hogy a magyar nagykövetség az első képviselet, amely megrendelést tett a bemutatott műanyag termékekre. Emellett megköszönte, hogy a MOL Pakistan is támogatja a kezdeményezést, aminek keretében a vállalat 600 újrahasznosított műanyag terméket fog kiosztani munkatársai számára, példát mutatva ezzel más vállalatok számára is.