15 Oct

Magyarország Iszlámábádi Nagykövetsége, együttműködésben a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetséggel (MNGSZ) és a Serena Hotellel, magyar konyhaművészetet bemutató gasztronómiai fesztivált szervez 2018. október 20-22 között. Az esemény a MOL Pakistan támogatásával valósul meg.

A „HunGastro Festival” elnevezésű rendezvénynek az iszlámábádi Serena Hotel ad otthont, ahol az MNGSZ négy fős (Barabás Zoltán, Tímár Attila, Rózsa Mária és Balázs Gergő) szakács delegációjának közreműködésével három napon keresztül magyar ételek is megtalálhatóak lesznek a Zamana étterem étlapján.

Barabás Zoltán Schnitta Sámuel díjnyertes éttermi mester, a magyar hotel és éttermi kultúra vezető személyisége. 2017-ben elnyerte az év gasztronómusa díjat, valamint saját tradicionális magyar konyhát felvonultató éttermeivel gondoskodik a vendégek színvonalas kiszolgálásáról.

Tímár Attila gyakorlati oktató a gyomaendrődi Tímár Panzióban, valamint ezüst -és bronzérmet nyert a magyar csapattal a luxemburgi szakács-világbajnokságon. Emellett már Malajziában és Indonéziában is népszerűsítette a magyar gasztronómiát.

Rózsa Mária 2008-ban kezdte karrierjét Budapest előkelő Hauer cukrászdájában. Jelenleg a Stefánia Palota és Honvéd Kulturális Központ vezető cukrásza, ő készítette a magyar Honvédség tortáját 2014-ben és 2015-ben. Jelenleg a luxemburgi szakács-világbajnokságra készül, ahol a magyar honvédség csapatát fogja erősíteni.

Balázs Gergő Stefánia Palota és Honvéd Kulturális Központ főszakácsa, valamint a Magyarország Állandó NATO Képviseletének is dolgozik. 2007-ben csatlakozott a Magyar Honvédség szakács csapatához, amelynek 2014 óta a kapitánya. Jelenleg a Bocuse d'Or bajnokság égisze alatt megrendezésre kerülő Lyon-i Catering Cup döntőjére készül.

Barabás Zoltán                                                               Tímár Attila

 

Rózsa Mária                                                                     Balázs Gergő